søndag den 16. februar 2014

Kære Hvaler når i strander i Danmark bliver i trampet på!

Her har vi så krabaten fra det store hav. 20 tons tung hankaskelot hval, strandet på Henne strand ved Vesterhavet. Til mit store held bor jeg meget tæt på Henne strand, og jeg tog der ud.
Ikke for min fornøjelses skyld, men få at se på sagerne og hvordan folk opførte sig omkring denne hval.


600 m væk fra denne kæmpe ligger der også en kaskelot hval der er strandet i revlet. Den kæmper for sit liv, og det forventes at den udånder, men håbet om at vandet stiger i løbet af natten, er der dog stadig hos mange af os der kæmper for dyrene.


det er tragisk at naturen er på denne måde, men det er endnu mere tragisk hvordan vi mennesker behandler disse smukke kæmper på når de strander.
Kære hval! 
Du bliver trampet på hvis du strander i Danmark 
for det synes folk er sjovt at gøre! 

"Man skal da lige op og stå på hvalens døde krop! det kan jeg da godt se er en nødvendighed, for den er jo bare død! "

Jeg blev ikke bare ked af det, jeg blev rasende. Folk vælger at stå oven på et dødt dyr, forældre vælger at lade deres børn kravle rundt på dette smukke væsen, og hoppe på det som var det et stykke legetøj.
Mens andre var ude ved den levende hval og prikke til den for at se om den kunne bevæge sig, og når den så bevæget sig, løb de tilbage til stranden, og skreg i vildens sky.

Den levende kaskelot hval, var både bange og stresset, men folk var modbydelige og ligeglade med den. det er åbenbart tilladt at lave dyremishandling, på hvaler herhjemme i DK, for politiet var heller ikke tilstede.

Senere på dagen læste jeg en artikel fra DAGENS.DK hvor de skrev "http://www.dagens.dk/indland/endnu-en-hval-strander-p%C3%A5-vestkysten " Det er respektløs at opfodre folk til at tage på søndagstur for at se en død hval samt en der kæmper for sit liv. ! Der var over 4000 mennesker på engang ude ved henne strand for at se på disse kæmper, og der kom flere til.

Da der var gået nogle timer, kom politiet med denne melding : http://www.jv.dk/artikel/1676585:Varde--Massive-trafikproblemer---alle-vil-se-den-strandede-hval " det er rystende at de kun tænker på trafikken og ikke på at få folk væk fra det dyr der ligger og lider, er stresset og bange. Det siger alt om politiet i vores land! .. Pas på tafikprop!

En lille film, må sige at denne mand bag maskinen gjorde et ihærdigt forsøg på at få hvalen med ind på land. :)Det gode er at de nu har flyttet hvalen op på stranden og "tyverisikret den" som de kalder det. ved at skærer dens underkæbe væk så ingen kan stjæle dens tænder. 
Imorgen vil de transportere kæmpen til Hvidsande og obducere den for at se hvad det var den døde af! 
  
Og husk lige en ting! 
HVALER ER VILDE DYR, MAN IKKE VADER RUNDT PÅ! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar